Φωτογράφηση θεατρικών παραστάσεων και παραστάσεων χορου

O Θοδωρής Οικονομάκης είναι επαγγελματίας φωτογράφος απόφοιτος της σχολής LEICA.

Είναι ειδικός στη φωτογράφηση θεατρικών παραστάσεων και παραστάσεων χορού. Έχει διατελέσει στον χωρο σαν περφόρμερ εκδηλώνοντας την αγάπη του για το θέατρο και καταλαβαίνοντας τις ανάγκες του χώρου. Παλαιότερα έχει φωτογραφίσει παραστάσεις της Αντιγόνης Γύρα “Life style drug” και πιο πρόσφατα την παράσταση  “Φανταστικές γυναίκες” καθώς και την παράσταση “Δύο ξένοι “της Βίκης Αδάμου και μετέπειτα τρεις φωτογραφήσεις παραστάσεων της ομάδας Έκτη Τέχνη. Ο ίδιος έχει μια προσωπική και οικεία άποψη για τον χώρο του θεάτρου και του χορού. Καταλαβαίνει τις ανάγκες τόσο της παρουσίασης και της προβολής τους όσο και την χαρά να έχει ο κάθε ηθοποιός και χορευτής φωτογραφίες από την παράσταση στην οποία έλαβε μέρος.

Όσο και την χαρά να έχει ο κάθε ηθοποιός και χορευτής που πήρε μέρος. Αναγνωρίζει τη δουλειά  πιο νέων καλλιτεχνών όσο και καταξιωμένων. Η προσπάθεια του όμως δεν σταματά εδώ. Έχει  στην κατοχή του πλούσιο υλικό σε συνεννόηση με τους χορογράφους και σκηνοθέτες προωθεί την δουλειά τους και το όνομά τους μέσω του δικού του τομέα και από πλούσιο αριθμό e-mail σε αποδέκτες. Καθώς ο ίδιος έχει πάρει μέρος σε παραστάσεις του θεάτρου Σύνδεσης και εχει μαθητεύσει κοντά στην αείμνηστη και πολυαγαπημένη του ηθοποιό Ανέζα Παπαδοπούλου δεν έχει παρά να προσεγγίσει την δουλειά αυτή με ενδιαφέρον και αγάπη. Μπορείτε να δείτε δείγματα της καλλιτεχνικής του δουλειάς από την έκθεση Nature και Nature perspectives στην Γκαλερί Αστρολάβος και στην Γκαλερί Athens Art Space. Αν θέλετε να καλύψετε το καλλιτεχνικό δρώμενό σας δεν έχετε παρά να αποστείλετε το αίτημά σας στο theodoros.oikonomakiss@gmail.com για ένα εγγυημένο αποτέλεσμα φωτογράφησης.

Οι Φανταστικές Γυναίκες της Αντιγόνης Γύρα

Ο Θοδωρής Οικονομάκης ανέλαβε την φωτογράφηση της παράστασης της Αντιγόνης Γύρας, Οι φανταστικές γυναίκες στο θεατρο Ροές.

Life style drug της Αντιγόνης Γύρα

Δύο Ξένοι της Βίκης Αδάμου